header foto header foto
Terug
10-5-2019

Kampioenen!

Victoria bestaat dit jaar 120 jaar en zondag kreeg de club een heel bijzonder cadeau: een dubbel kampioenschap. Nog voor het seizoen goed en wel is afgelopen zijn onze Dames 1 en Heren 1 de onbetwiste winnaars in hun klasse. De komende wedstrijden hoeven ze alleen hun positie te onderstrepen. Het is ontspannen hockeyen met het kampioenschap in je achterzak. 

Iedereen zong ‘kampionen, kampionen’ en ik vroeg me af: kampioenen, wat zijn dat eigenlijk? Doorzetters, die offers brengen en alles overhebben om hun droom waar te maken. Een kampioenschap komt nooit vanzelf. Daar is hard voor gewerkt. Met elkaar. Want succes heeft vele vaders, maar bij teamsport is dat letterlijk zo. Iedere speler, iedere begeleider, iedere supporter doet ertoe. 

En kampioenen inspireren anderen naar het hoogst haalbare te streven. Dit jaar maken maar liefst 17 teams van Victoria kans op die felbegeerde eerste plek. Een blik in de clubapp leert dat ook JA2, JB3, MB4, JC1, MC4, MD4, MD6, H4, H5, H7, H12, H13, D4, D15, D16, D19, DD, nog kans maken kampioen te worden. Wie weet geeft het succes van Dames en Heren 1 ze het zetje dat ze nodig hebben en kunnen we ze op 2 juni allemaal huldigen.  

Echte kampioenen zijn een voorbeeld voor anderen. Dat geldt voor Dames 1 en Heren 1, maar ook voor al die andere kampioenen in en om de club. De honderden vrijwilligers van onze vereniging die als een team bijdragen aan het succes van Victoria. 

Die met elkaar trainen, coachen, managen en evenementen organiseren. Zoals de Grote Loterij op 19 mei en het familietoernooi op 23 juni. Die mogelijk maken dat veld 1 vernieuwd wordt in de zomer en het plein aangekleed wordt met picknicktafels en een speeltuin. Die er kortom voor zorgen dat Victoria de leukste en mooiste hockeyclub is van Nederland. Een club vol kampioenen waar ik als bestuursvoorzitter trots op ben. 

Met sportieve groet mede namens het gehele bestuur

Olaf Reimers

Nieuws afbeelding