header foto header foto
Terug
2-7-2019

Veteranen A pakt weer de Paella Cup

Veteranen A was drie dagen te gast bij Hockey Club de Valencia. Organisator Mr. Valencia had daar een fantastisch toernooi georganiseerd voor de crème de la crème van de veteranen in Europa. Het was een mooie afsluiting van het seizoen en we hebben nog gewonnen ook. 

Op de dag van aankomst hebben we 's avonds de spiertjes losgetrappeld op onze huurfietsen in de oude bisschopsstad, en stortten we ons op de lokale culinaria. Op vrijdagochtend konden we de gestaalde lijven al wat aan de zinderende hitte laten wennen met een partijtje golf of padèl, waarna we 's avonds eindelijk de stick konden oppakken om tegen Mannheim respectievelijk Cardiff te strijden. Listig kozen we ervoor om als tweede in de poel te eindigen. Aansluitend was er op de club voor alle teams een BBQ, waarbij we beetje bij beetje onze droefheid van de geblesseerde Vonk vergaten. 

Op zaterdag volgden de kwartfinale en de halve finale. Pittig Valencia werd eerst met twee sleepcorners naar de troostronde verwezen maar tegen het Zwitserse Basler moesten shootouts de beslissing brengen. De Ruyf was bezig met zijn afscheidstoernee en steeg boven zichzelf uit met twee miraculeuze reddingen. Daarmee werd hij niet alleen tot de best geklede man van het toernooi maar ook tot beste keeper uitgeroepen. s Middags volgde een verkoelende duik en een feestelijk onthaal in een hippe strandtent waar de spanningen werden verdoofd en de voorraad cañas al rap op was. 

Zondag was de grote dag van de finale. In 30 minuten werden we met 4-0 van de mat geveegd door het sympathieke AiIxen uit Aken. Het team werd door het toernooimanagement echter gediskwalificeerd omdat ze 6 reserves op de bank hadden (wij inmiddels 0) en 7 spelers van onder de 35 jaar hadden opgesteld. Ze leren het ook nooit! Afijn, wij zijn als sympathieke Victorianen vervolgens uitgeroepen tot de terechte winnaars, en de Paella Cup zal binnenkort ons clubhuis sieren. 

Tenslotte volgde de traditionele Paella Gigante, een hele, hele, hele grote pan met paella waar het vocht weer rijkelijk kon worden aangevuld en eenieder zich weer opmaakte voor de reis naar huis. Scheidend aanvoerder Brouwers vatte het mooi samen: 'We kwamen om een mooi seizoen af te maken en plezier te hebben. Toen hebben nog gewonnen ook, da’s helemaal een mooie afsluiting!'

Nieuws afbeelding