header foto header foto
Terug
24-9-2019

Dames 1 houdt het 70 minuten spannend

Terwijl heel Victoria afgelopen zondag feestvierde ter ere van het 120 jarig bestaan van de club, speelde Dames 1 op veld 1 tegen de nummer zes van het vorige seizoen Kampong. Een wedstrijd die van de eerste tot de laatste minuut spannend was.

Net als vorige week kwamen onze dames kort na het startsignaal al op 1-0 voorsprong, ditmaal door een goal van Marise Weijschede. Wanneer Sabine van den Eijnden in het derde kwart ook nog de 2-0 binnen tikt durven de vele fans langs de lijn voorzichtig te denken aan de eerste overwinning van Victoria in de Hoofdklasse.

Helaas is de euforie van korte duur. Binnen een minuut weet Kampong twee keer te scoren en staan de ploegen weer gelijk. Maar Victoria blijf fel in de wedstrijd en kort na de gelijkmaker van Kampong scoort Weijschede voor de tweede keer deze wedstrijd, ditmaal uit een strafcorner.

Maar de wedstrijd is pas gespeeld als de 70 minuten voorbij zijn en dat weet ook Kampong. Twee minuten voor het eindsignaal scoort de ploeg uit Utrecht de 3-3 uit een strafcorner. En dus staat Victoria nu met 1 punt uit twee wedstrijden op de 8e plaats. Een plek die ze deelt met HDM, de ploeg uit Den Haag die ze komende zondag treft. Kom dus allen zondag 29 september onze dames aanmoedigen: 12:45 op veld 1.