header foto header foto
Terug
1-3-2020

Meisjes A1 zaalkampioen

Meisjes A1 is afgelopen weekend zaalkampioen geworden. Het team onder leiding van coach Daniel Veerman verloor het gehele zaalseizoen slechts één wedstrijd. Een prachtig resultaat. Aanvoerster Lot Manuputty is trots. 'We hadden een stroeve start, maar het ging steeds beter in dit zaalseizoen.'

Op de laatste wedstrijddag ging het erom. Klein Zwitserland had punten laten liggen en bij minimaal vier punten zou de champagnefles open geknald kunnen worden. Coach Daniel Veerman had dit met opzet niet aan zijn team verteld. 'Zo kon iedereen zich op de wedstrijden concentreren en dan zouden we wel zien waar we eindigden', aldus Veerman.

De eerste wedstrijd tegen Roomburg begon direct lekker. Een strafcorner binnen een halve minuut en na 2 minuten stond er een 2-0 voorsprong op de borden. Maar toen sloeg het noodlot toe. Marlotte van Woerkens kreeg een stick op haar hoofd en moest met een bloedende hoofdwond het veld verlaten. Terwijl de EHBO dienst Marlotte al naar een huisartsenpost wilde brengen kwam de moeder van Giulia Pace als reddende engel te hulp. Zij plakte de wond vakkundig dicht. Na 10 minuten kon de dappere Marlotte de verdediging weer oppakken samen met Cato van Akkersdijk, Lot Manuputty en keepster Carine van Wiegen. De Victoria aanvallers Maartje Punt, Giullia Pace en vooral Bartje Ledeboer waren ongekend productief op deze laatste wedstrijddag. De wedstrijd eindige in een eclatante 8-1 overwinning.

De tweede wedstrijd tegen Zoetermeer was beslissend. Maar nog steeds wisten de meiden niet dat zij op kampioenskoers lagen. En wat moeten we zeggen over het verloop van deze wedstrijd? Natuurlijk werden Fabienne Huisman en Isabel van Overloop gemist, maar het werd een schouwspel van prachtig positioneel veldspel afgewisseld met indrukwekkende en technische hoogstaande pingel acties van Julia van Ruyven en Julie van Putte. Na 35 minuten stond er een dik verdiende 7-3 eindstand op de borden en was het zaal kampioenschap een feit.

En wat doe je dan na zo’n fantastisch dag? De champagne open trekken? Natuurlijk dat kan. Maar wat ook kan is lekker pannenkoeken eten in een lokale pannenkoekenboerderij in Leiderdorp. En dat was wat deze meiden hebben gedaan. Hopelijk als opmaat naar een heerlijke tweede seizoenshelft op het veld onder leiding van coach Walram van Limburg Stirum.

Van harte meiden! Top gedaan! Hard gaan!