Victoria Hockey

Jongste Jeugd / Mini's
Jongste Jeugd / Mini's 2018-2019

De mini's vertegenwoordigen de jongste jeugdleden van Victoria, in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar. Bij de indeling wordt de leeftijdsindeling gehanteerd zoals bepaald door de KNHB, met als peildatum 1 oktober:

 • 1e jaars Fun4Hockey: voor 1 oktober 4 jaar
 • 2e jaars Fun4Hockey: voor 1 oktober 5 jaar
 • 1e jaars F: voor 1 oktober 6 jaar
 • 2e jaars F: voor 1 oktober 7 jaar
 • 1e jaars E: voor 1 oktober 8 jaar
 • 2e jaars E: voor 1 oktober 9 jaar


Vanaf 2e jaars F wordt competitie gespeeld, 1e jaars F speelt een interne competitie en de jongere lijnen trainen alleen op woensdag.


De minicommissie verzorgt naast de teamindelingen ook de trainingen, de organisatie tijdens competitiedagen, toernooien en uiteraard de vele leuke evenementen voor de jongste jeugdleden. Houd de site en app in de gaten voor nieuws en de evenementenkalender.


Algemeen


Bij de jongste jeugd staat hockeyplezier voorop: het moet vooral leuk zijn om samen met je team te hockeyen. Niveauverschil tussen kinderen kan invloed hebben op het spelplezier en daarom worden de kinderen op sterkte ingedeeld vanaf de 1e jaars E. De minicommissie en de TC-Jeugd hebben een programma opgesteld om tot een objectieve indeling te komen: daarbij is een groep van onafhankelijke leden met verstand van hockey aangewezen om periodiek bij wedstrijden en trainingen (waaronder de Voortgangstrainingen) te kijken en wordt uiteraard de individuele feedback van de coaches meegenomen in het geheel. Achter deze link kan het indelingsbeleid worden aangetroffen.


Bij de jongste jeugd, met uitzondering van ME1, ME2, JE1, JE2 en enkele 1e jaars E teams, kunnen kinderen in de aanloop naar de teamindeling een wederzijds vriendinnetje of vriendje opgeven. Wij kiezen ervoor om de teams in volgende jaren niet bij elkaar te houden, omdat wij ervoor kiezen dat de kinderen zoveel mogelijk kinderen uit hun eigen jaar leren kennen. Door een wederzijds vriendinnetje of vriendje te kiezen, kennen ze in ieder geval 1 kind in hun nieuwe team. Verder kijken wij bij het indelen ook naar de scholen. We proberen een mix van scholen in een team te hebben.


Van de ouders wordt een actieve rol verwacht. Zo is voor ieder team een coach, een trainer en een manager nodig. De verantwoordelijkheid om een coach, manager en trainer te benoemen, ligt bij het team. Van de andere ouders wordt verwacht dat zij invulling geven aan de spelbegeleiding tijdens de wedstrijd. Ook al heb je geen achtergrond in hockey, bij de jongste jeugd is het een goed moment om in te stappen en de minicommissie zal je daarbij helpen. Het is heel leuk om actief betrokken te zijn.


Aan het begin van het seizoen worden informatieavonden (met uitleg voor de spelbegeleiding), workshops, ‘train de trainer’ sessies en coach avonden georganiseerd, zodat een ieder op de hoogte wordt gesteld van de huis- en spelregels.


De communicatie tussen leden, ouders van jeugdleden en Victoria geschiedt veelal via mail en team apps. Veel informatie over teams, trainingen en wedstrijden staat in de Victoria hockey app. Deze is te downloaden in de stores (zoekfunctie HV Victoria), waarna je kan inloggen met jouw Victoria lidnummer en paswoord (te vinden in één van de eerste mails van de ledenadministratie naar aanleiding van jouw inschrijving op de website).


1e jaars Fun4Hockey


Ben je 4 tot 5 jaar oud, dan zit je bij de 1e jaars Fun4Hockey.

 

 • Fun4Hockey is een training voor de allerjongste basisschoolkinderen. De training bestaat uit 2 blokken van 12 weken. Het eerste blok start op 5 september 2018 (voor 1 oktober 4 jaar oud) en het tweede blok op 6 maart 2019 (voor 1 maart 4 jaar oud).
 • Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website.
 • Wat heb je nodig: Sportkleren, sportschoenen en een hockeystick. Van ons krijg je een mooi shirt! Een Victoria tenue is nog niet nodig.
 • Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 13:45 tot 14:45 uur op veld 2, onder leiding van Marianne Boelens en Iris van Groeningen.
 • Graag uiterlijk 13:40 bij het hek van veld 2, zodat de training ook echt om 13:45 uur kan beginnen.
 • Training wordt gegeven door 2e jaars D-jeugdleden van Victoria (groep 8 van de basisschool). Daarnaast ondersteunen ouders waar nodig met veters strikken of troosten wanneer een kind zich pijn heeft gedaan.
 • Afzeggen voor de training kan via [email protected].
 • Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 kinderen.


De trainingen zijn gebaseerd op de KNHB richtlijnen voor 4 tot 6-jarigen. Het lesprogramma is speciaal ontwikkeld om deze jonge kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey worden gebruikt.


Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].


2e jaars Fun4Hockey


Ben je 5 tot 6 jaar oud, dan zit je bij de 2e jaars Fun4Hockey.

 

 • Fun4Hockey is een training voor de allerjongste basisschoolkinderen. De training bestaat uit 2 blokken van 12 weken. Het eerste blok start op 5 september 2018 en het tweede blok op 6 maart 2018.
 • Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website.
 • Wat heb je nodig: Sportkleren, hockey- of sportschoenen en een hockeystick. Van ons krijg je een mooi shirt! Een Victoria tenue is nog niet nodig. Scheenbeschermers en mondbeschermer zijn niet verplicht.
 • Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 14:45 tot 15:45 uur op veld 2, onder leiding van Desiree Leemreis en Alexander Renner.
 • Graag uiterlijk 14:40 uur bij het hek van veld 2, zodat de training ook echt om 14:45 uur kan beginnen.
 • Training wordt gegeven door 2e jaars D-jeugdleden van Victoria (groep 8 van de basisschool). Daarnaast ondersteunen ouders waar nodig met veters strikken of troosten wanneer een kind zich pijn heeft gedaan.
 • Afzeggen voor de training via [email protected]ia.nl.

 

De trainingen zijn gebaseerd op de KNHB richtlijnen voor 4 tot 6-jarigen. Het lesprogramma is speciaal ontwikkeld om deze jonge kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey worden gebruikt. Ook bij 2e jaars Fun4Hockey zijn dus nog niet alle oefeningen met hockeystick en bal. Dit allemaal ter voorbereiding op de komende hockey jaren.


Veel ouders maken zich zorgen over het eventuele vervelen tijdens de trainingen omdat ze "al zo lang” op Fun4Hockey zitten. Twee jaar Fun4Hockey is zeker niet te lang en het is een hele goede basis om door te groeien naar de F-jes. Om spelinzicht te bevorderen en de bal onder controle te hebben en houden, heb je heel veel trainingen nodig met en zonder bal. Een goede basis is erg belangrijk. Touwtje springen, kikkersprongen, tikkertje, evenwichtsbalk, gooien en vangen enz, zijn allemaal oefeningen om de motoriek te verbeteren.


Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].


1e jaars F 


Ben je 6 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 1e jaars F.

 

 • Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 13:45 tot 14:45 uur op veld 1, onder leiding van Kate Gerbers en Marieke de Blaay.
 • Graag uiterlijk 13:35 uur bij het hek van veld 1, zodat de training ook echt om 13:45 uur kan beginnen.
 • Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi shirt! Een Victoria tenue is nog niet nodig.
 • Training wordt gegeven door 2e jaars D-jeugdleden van Victoria (groep 8 van de basisschool). Daarnaast ondersteunen ouders waar nodig met veters strikken of troosten wanneer een kind zich pijn heeft gedaan.
 • Afzeggen voor de training via [email protected].
 • Naast de trainingen op woensdag, speelt de 1e jaars F 10 keer wedstrijden op zaterdagochtend voor de winterstop: dit gebeurt in 3-tallen. Dit geldt ook voor de periode na de winterstop.
 • Aan het begin van het seizoen wordt een bijeenkomst georganiseerd voor de ouders en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.

 

Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager is prettig maar geen vereiste en de wedstrijden dienen te worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 1e jaars F teams. Mocht je willen helpen, meld je aan bij Kate Gerbers en Marieke de Blaay, via [email protected].


Is dit iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].


2e jaars F 


Ben je 7 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 2e jaars F.

 

 • Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 14:45 tot 15:45 uur op veld 1 en het miniveld, onder leiding van Gerard van der Dool en Dieuwke van der Sluis.
 • Graag uiterlijk 14:35 uur bij het hek van veld 1, zodat de training ook echt om 14:45 uur kan beginnen. Om 14:45 uur starten de teams gezamenlijk met de Victoria inloop.
 • Training wordt gegeven door ouders en jeugdleden van Victoria (1e en 2e jaar middelbare school).
 • Afzeggen voor de training via [email protected]
 • Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi trainingsshirt! Voor de wedstrijden op zaterdag is een Victoria tenue nodig (wit shirt, zwart broekje of rokje en gele sokken). Bij Daka zijn deze kleren te koop. Voor de uitwedstrijden kunnen de kinderen het trainingsshirt gebruiken.
 • De eerste maanden wordt gespeeld in 3-tallen. Het starten met 3-tallen in de 2e jaars F is van belang voor het spelinzicht en het leren overspelen. Na de Herfstvakantie maken we de overstap van 3-tallen naar 6-tallen met een echte keeper.
 • De wedstrijden tot medio oktober (3-tallen) duren 2 x 15 minuten. Vanaf medio oktober duren de wedstrijden (6-tallen) 2 x 20 minuten.
 • Belangrijk voor de wedstrijden: Op afgesproken tijd verzamelen, haren vast, mondbeschermer in, scheenbeschermers aan, geplast en met zin naar de wedstrijd. Voor uitwedstrijden is het gebruikelijk om samen te rijden en een centraal afspreekpunt te benoemen.
 • Voordat de midwintercompetitie begint, wordt een informatieavond georganiseerd voor de ouders en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.
 • Er worden twee voortgangstrainingen gehouden (data nog niet bekend). We willen dan kijken (met onafhankelijke beoordelaars) welk niveau we met de trainingen en wedstrijden hebben behaald, om zonodig de training aan te kunnen passen, maar ook om alvast een idee te krijgen over de teamindeling van volgend jaar.
 • De coaches worden uitgenodigd voor 10 minuten gesprekken. Voor die tijd moet een beoordelingsformulier worden ingeleverd.

 

Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager en de wedstrijden dienen te worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 2e jaars F. Mocht je willen helpen, meld je aan bij Dieuwke van der Sluis en Gerard van den Dool, via [email protected]. 


Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].


1e jaars E


Ben je 8 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 1e jaars E.

 

 • Training is iedere (m.u.v. vakanties) vrijdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur op veld 4. Daarnaast bieden wij iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) een facultatieve training aan van 13:30 tot 14:30 uur op veld 3 en 4. De trainingen staat onder leiding van Sanne Courrech-ten Brink en Annemarie Schinkelshoek.
 • Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn, zodat de teams 15 minuten voor aanvang van de training kunnen starten met de Victoria inloop.
 • Training wordt gegeven door ouders en jeugdleden van Victoria (1e en 2e jaar middelbare school).
 • Afzeggen voor de training via [email protected].
 • Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi trainingsshirt! Voor de wedstrijden op zaterdag is een Victoria tenue nodig (wit shirt, zwart broekje of rokje en gele sokken). Bij Daka zijn deze kleren te koop. Voor de uitwedstrijden kunnen de kinderen het trainingsshirt gebruiken.
 • 1e jaars E speelt wedstrijden in 6-tallen (inclusief keeper). Aan het begin van het seizoen wordt (indien noodzakelijk) een informatieavond georganiseerd voor de ouders en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.
 • De wedstrijden duren 2 x 25 minuten.
 • Tijdens de winter wordt een zaalhockey competitie gespeeld. Wat heb je hiervoor aanvullend nodig: zaalhockeyschoenen, zaalhockeystick en een zaalhandschoen.
 • Belangrijk voor de wedstrijden: Op afgesproken tijd verzamelen, haren vast, mondbeschermer in, scheenbeschermers aan, geplast en met zin naar de wedstrijd. Voor uitwedstrijden is het gebruikelijk om samen te rijden en een centraal afspreekpunt te benoemen.
 • De coaches worden uitgenodigd voor 10 minuten gesprekken. Voor die tijd moet een beoordelingsformulier worden ingeleverd.

 

Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager en de wedstrijden dienen te worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 1e jaars E. Mocht je willen helpen, meld je aan bij Sanne Courrech-ten Brink of Annemarie Schinkelshoek, via [email protected].


Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].


2e jaars E


Ben je 9 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 2e jaars E.

 

 • Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 14:30 tot 16:00 uur (facultatief voor breedte, verplicht voor selectieteams) en iedere vrijdagmiddag van 16:00 tot 17:30 uur (verplicht). Op woensdagmiddag bieden we van 13:45 tot 14:25 uur een looptraining aan.
 • Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn, zodat de teams 15 minuten voor aanvang van de training kunnen starten met de Victoria inloop.
 • Training wordt gegeven door ouders en jeugdleden van Victoria (1e en 2e jaar middelbare school).
 • Afzeggen voor de training via [email protected].
 • Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi trainingsshirt! Voor de wedstrijden op zaterdag is een Victoria tenue nodig (wit shirt, zwart broekje of rokje en gele sokken). Bij Daka zijn deze kleren te koop. Voor de uitwedstrijden kunnen de kinderen het trainingsshirt gebruiken.
 • 2e jaars E speelt wedstrijden in 8-tallen (inclusief keeper). Aan het begin van het seizoen wordt een informatieavond georganiseerd voor de ouder en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.
 • We delen in de 2e jaars E iedereen in op zijn / haar eigen speelsterkte.
 • De wedstrijden duren 2 x 30 minuten.
 • Tijdens de winter wordt een zaalhockey competitie gespeeld. Wat heb je hiervoor aanvullend nodig: zaalhockeyschoenen, zaalhockeystick en een zaalhandschoen.
 • De coaches worden uitgenodigd voor 10 minuten gesprekken. Voor die tijd moet een beoordelingsformulier worden ingeleverd.


Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager en de wedstrijden worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 2e jaars E. Mocht je willen helpen, meld je aan bij Anniek Vandoninck of Bertil van Delft, via [email protected].


Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].


Evenementen


Naast een sportief seizoen maken wij er voor de mini’s ook vooral een heel gezellig seizoen van. Daarom hebben we ook voor het seizoen 2018-2019 weer een aantal activiteiten georganiseerd.


Wat:

Wanneer:

Tijd:

Voor wie:

Train de trainer avond

29 augustus 2018

14:00 uur (groep 8 trainers), 20:00 uur (ouders en overige jeugdtrainers)

Trainers 1e en 2e jaars F, 1e en 2e jaar E (jeugdtrainers en ouders)

Openingsborrel

31 augustus 2018

Vanaf 17:00 uur

2e jaars F, 1e en 2e jaars E en familie (vanaf 18.00 uur)

Uitwisseling met Cartouche

1 september 2018

Zie Victoria app

2e jaars F, 1e en 2e jaars E

High tea

5 september 2018

Vanaf 14:45 uur

Fun4Hockey, 1e jaars F en familie

Kenningsmakings-

avond & Intro

2 oktober 2018

20:00 uur

Ouders van Fun4Hockey en 1e jaars F

Pimp your white board

5 oktober 2018

18:00 tot 19:30 uur (incl. eten)

1e jaars E

Mascottes

10 oktober 2018

direct na de training, met thee en taart

2e jaars F

Ouder-kind DISCO wedstrijd

9 november 2018

18:00 tot 20:30 uur (inc. stamppotten buffet)

2e jaars E en ouders

Pietentraining

21 november 2018

Trainingstijd

Fun4Hockey en 1e jaars F

Playbackshow

29 maart 2019

Vanaf 17:00 uur

2e jaars F en familie

Ouder-kind pyjama wedstrijd

14 april 2019

09:00 tot 11:00 uur (incl. brunch)

1e jaars E en familie

Slotborrel

7 juni 2019

Vanaf 17:00 uur

2e jaars F, 1e en 2e jaars E en familie (vanaf 18:00 uur)

Jongste JeugdDag

15 juni 2019

09:00 tot 16:00 uur

2e jaars F, 1e en 2e jaars E

Mini Afkamp

15 juni 2019

Vanaf 17:00 uur met overnachting

2e jaars E
Minicommissie 

Voor vragen over de teamindeling, de trainingen, de wedstrijden en de evenementen van de mini's kun je terecht bij de minicommissie op [email protected]. Ook zijn er altijd leden van de minicommissie aanwezig tijdens de trainingen en wedstrijden.

De minicommissie bestaat uit:

 

 • Iris van Groeningen - 1e jaars Fun4Hockey
 • Marianne Boelens - 1e jaars Fun4Hockey
 • Desiree Leemreis - 2e jaars Fun4Hockey
 • Alexander Renner - 2e jaars Fun4Hockey
 • Kate Gerbers - 1e jaars F
 • Marieke de Blaay - 1e jaars F
 • Dieuwke van der Sluis - 2e jaars F
 • Gerard van den Dool - 2e jaars F
 • Sanne Courrech Staal-ten Brink - 1e jaars E
 • Annemarie Schinkelshoek- 1e jaars E
 • Anniek Vandoninck - 2e jaars E
 • Bertil van Delft - 2e jaars E
 • Helma van Grevenstein - Trainingsleden
 • Tessa van Zwienen - Evenementen
 • Quirine de Vries-Ledeboer - Evenementen
 • Fleur van Dam-Hertzberger - Evenementen
 • Maarten Kuster - Penningmeester en Materialen
 • Pieter Halenbeek - Commissaris