header foto header foto
Terug
20-4-2020

Trainingen jeugd mogelijk hervat

Volgens een uitgelekt rapport van het outbreak management team(OMT), de medische adviescommissie van het kabinet, zouden de maatregelen voor buitensporten versoepeld kunnen worden. Het OMT noemt in haar advies de risico’s van georganiseerde buitensport voor jeugd tot 18 jaar ‘beheersbaar’.

Kinderen tot 12 jaar zouden volgens de adviescommissie teamsport in de buitenlucht kunnen bedrijven zonder 1,5 meter afstand te houden. Jongeren tussen 12 en 18 jaar mogen ook trainen maar dan wel met 1,5 meter afstand. 

Het uitgelekte rapport is een advies aan het kabinet dat in de persconferentie later vandaag een mogelijke versoepeling van de maatregelen zal aankondigen. 

In een reactie op het nieuws zegt het bestuur van Victoria 'hoopvol' te zijn, maar waarschuwt voor overhaaste actie. 'We zullen eerst de persconferentie moeten bekijken en daarna het besluit van de KNHB afwachten', zegt bestuursvoorzitter Olaf Reimers. Daarna zal het bestuur, in goed overleg met relevante commissies binnen de club, beslissen op welke manier de trainingen eventueel hervat kunnen worden. Nieuws hierover zal vervolgens via de Victoria-app bekendgemaakt worden. Nieuws afbeelding