header foto header foto
Terug
8-10-2020

MC3 herfstkampioen

Meisjes C3 is glansrijk herfstkampioen met maar liefst vijf punten voorsprong op de nr. 2. Een knappe prestatie waar hard voor gewerkt moest worden door speelsters en coaches.

Het team wist alle wedstrijden van de voorcompetitie te winnen. Dat klinkt gemakkelijk, maar vanzelf ging dit nooit. Meestal kwamen de meiden eerst op achterstand en was een goede peptalk van coaches Lucas en Bertil nodig om het tij te keren.

De laatste wedstrijd - uit tegen de nummer 2 Rapid MC1 - spande het erom. Victoria had genoeg aan gelijkspel. Maar omdat keepster Fauve, die inviel voor de geblesseerde Sofie, nog in de file stond leek het erop dat het team zonder doelvrouw moest starten. Gelukkig kwam Fauve twee minuten voor aanvang toch het veld op rennen en was het team compleet.

Net als in eerdere wedstrijden kwam MC3 ook nu in eerste instantie op achterstand doordat Rapid vrij snel de 1e goal maakte. Maar de meiden waren vastberaden het kampioenschap niet te laten glippen. Binnen twee minuten lag de gelijkmaker erin. Daarna was het team los en volgden nog drie doelpunten door Vic, wat leidde tot een eindstand van 1-4. Het herfstkampioenschap werd na de wedstrijd goed gevierd met champagne.