header foto header foto
Terug
8-10-2020

Victoria jeugd zeer succesvol in voorcompetitie

Het was een zeer succesvol voorseizoen voor de jeugd van Victoria. Maar liefst twaalf teams werden herfstkampioen waarvan meer dan de helft alle wedstrijden ongeslagen bleef. Ook noteerden we zes knappe tweede plaatsen voor JA1, MB1, JB2, MC1, MD2 en MD3 en een hard bevochten derde plek voor MC7 en MD1.

Ongeslagen

Bij de meiden bleven A1, B2, B8 en C3 ongeslagen. MB8 wist maar liefst 24 keer te scoren en MA1 21 keer. Bij de jongens haalden B1 en C1 gemakkelijk de 15 punten, wat voor JB1 betekent dat ze mee gaan doen aan de landelijke competitie. Ook de Dtjes waren erg succesvol. De goalgetters van JD1 en JD3 werden kampioen met een doelsaldo van respectievelijk 26 en 21 in vijf wedstrijden. 

Meisjes B5 en B7 werden heel knap eerste met 13 punten en JB3 had met 12 punten genoeg voor het herfstkampioenschap. Jongens A1 veroverde met een tweede plek een ticket voor de landelijke competitie en Jongens B2 werd knap tweede in de poule met 5 punten minder dan koploper Bleiswijk B1. Meisjes D2 verloor alleen van een sterk Barendrecht en werd tweede in de poule. Ook Meisjes D3 werd tweede met 9 punten uit 5 wedstrijden. 

Meisjes A3 haalde een mooie derde plek achter Schoonhoven en Feijenoord en ook MA4 moest Derby A2 en Rapid A2 voor laten gaan. Meisjes C7 won met overmacht van Rotterdam en Dordrecht maar verloor van Hoekse Waard, Barendrecht en IJssel en schopte het tot een keurige derde plek. Ook MD1 haalde de derde plaats met 12 goals, slechts twee doelpunten minder dan de nummer een uit de poule, HCR.  

Technisch directeur breedte jeugd, Sylvia Kirschenmann is blij met dit mooie resultaat. ‘Het is erg leuk dat een groot aantal teams het zo goed heeft gedaan in de competitie. Ik ben trots op alle spelers, trainers, coaches en managers die hier hard voor gewerkt hebben.’ 

Kirschenmann richtte de trainingen voor de breedte jeugd zo in dat naast individuele techniek veel aandacht is voor wedstrijdsituaties. De coaches en trainers overleggen met elkaar waarop getraind moet worden. Zo wordt de link tussen training en wedstrijd beter. ‘We oefenen bijvoorbeeld elke week cirkelposities in de hoop dat terug te zien in de wedstrijd. Waar mogelijk ben ik gaan kijken bij de wedstrijden in het weekend. Hoe leuk is het dan als je inderdaad een doelpunt ziet, ingeschoten vanaf de 2e paal.’

Na de welverdiende rust in de herfstvakantie gaat de c ompetitie op 31 oktober weer verder. 

 Foto: MD3 kampioen

 

 

 

 

Nieuws afbeelding