header foto header foto
Terug
9-10-2020

Jongens D3 herfstkampioen

Jongens D3 is zaterdag 3 oktober herfstkampioen geworden in de 2e klasse. De laatste wedstrijd tegen Leonidas D2 werd met 8-1 gewonnen, maar eigenlijk was het kampioenschap de week daarvoor tegen Klein Zwitserland D3, de nummer 2 in de competitie, al veiliggesteld. 


Aan het begin van de competitie hebben de coaches een sterke tactiek besproken met het team en de jongens hebben dit erg goed en gedisciplineerd uitgevoerd. Iedere tegenstander werd vast en onder druk gezet en deze tactiek leverde veel kansen en doelpunten op. Ook het samenspelen ging iedere week beter en er werd steeds beter over de flanken aangevallen. Door de goede resultaten groeide ook het zelfvertrouwen en durfden de spelers elkaar steeds meer aan te spelen. Enorm knap hoe ze zich in een paar weken ontwikkeld hebben tot een team dat plezier wil maken en ook wil leren. Soms lieten de jongens zich nog verleiden om te veel mee te gaan in het spel van de tegenstander, waardoor het soms wat rommelig werd. 


In alle wedstrijden had D3 de overhand en dit leidde tot klinkende overwinningen (7-4, 4-1, 4-2, 7-1 en 8-1). Het team heeft veel scorend vermogen en 7 spelers willen het liefst als centrumspits spelen ☺. De coaches zullen er voor waken dat ook de verdedigende taken niet vergeten worden, zeker nu we een klasse hoger gaan spelen. We gaan er een mooi seizoen van maken!

Nieuws afbeelding