header foto header foto
Terug
24-4-2021

Kanker treft Daphne Voormolen

Na al het goede nieuws van de afgelopen weken over Dames 1 kwam vandaag via Hockey.nl verdrietig nieuws naar buiten. Daphne Voormolen, de aanvoerdster van Dames 1 heeft baarmoederhalskanker. Afgelopen woensdag is ze geopereerd en het gaat naar omstandigheden goed met haar. 

Ze hield de diagnose twee maanden lang voor zich omdat het nieuws anders de goede prestaties van haar team zou overschaduwen, vertelt ze aan hockey.nl. Dames 1 wist, mede door twee goals van Daphne haar positie in de hoofdklasse zo goed als zeker te stellen. Het laatste spannende duel tegen Pinoké speelt het team morgen zonder de 29 jarige aanvoerdster. 

Maar Daphne heeft het volste vertrouwen dat haar team het ook zonder haar gaat redden, vertelt ze aan hockey.nl: "[..] wat ik vooral wil benadrukken, is dat ik er vanaf het begin af aan vertrouwen in heb gehad dat het team ook zonder mij kan. Ook voor hen is de afgelopen tijd ontiegelijk zwaar geweest, maar ze hebben het fantastisch gedaan. Toen ik ze voor het eerst over de diagnose vertelde, heb ik ze gevraagd me zo normaal mogelijk te blijven behandelen. Ik ben blij dat ze dat hebben gedaan. Dankzij hen was het hockeyveld de afgelopen maanden de enige plek waar ik geen kankerpatiĆ«nt was." 

Victoria is heel trots op de moedige captain van het eerste Dames team en wenst haar een spoedig herstel toe!

Dames 1 speelt morgen om 12:30 thuis tegen Pinoké. De wedstrijd is vanaf thuis te volgen via deze link. Support via social media is natuurlijk altijd welkom!

Nieuws afbeelding