Terug
12-11-2021

Dames 1 (ondanks nederlaag) op de goede weg.

Wedstrijdverslag Amsterdam-Victoria, door de dames zelf

Zondag een (mooi, maar teleurstellend) potje tegen Amsterdam in het Wagener stadion. Het was een mooi potje, omdat we als team hebben laten zien dat wij écht thuishoren in de hoofdklasse. Met name in de eerste helft hebben we mooi hockey laten zien. Onze press stond goed, we pakten ballen af, we speelden mooie combinaties en creëerden verschillende (grote) kansen. Uiteindelijk viel de 1-0 onze kant op, verdiend ook. Vic stond als een huis en Amsterdam had eigenlijk niet zo veel in te brengen. We speelden met overtuiging en waren het tweede kwart echt in een "flow". We gingen dan ook met een 1-0 tussenstand de rust in. Tijdens de bespreking zei Len dat we eigenlijk wel lekker stonden te spelen en dat het zonde was dat we ons niet beloonden met een 2-0 of zelfs 3-0. Dat zou ons net wat meer rust en zekerheid bieden om aan de tweede helft te starten. Desalniettemin bereidde Len ons voor op een ander Amsterdam; zij stonden 0-1 achter, dus het was tijd voor hen om op te staan.

Eenmaal begonnen aan de tweede helft, speelde Amsterdam inderdaad wat krachtiger. Zij begonnen het ritme steeds meer terug te krijgen en creëerden voor henzelf ook (grotere) kansen. Uiteindelijk viel dan ook de gelijkmaker vanuit een corner. Het was 1-1... De aansluitingstreffer voelde dan ook een beetje geflatteerd. Ineens kwam Amsterdam weer terug in de wedstrijd en was het spannend. Amsterdam was steeds meer in balbezit en Vic creëerde steeds minder (gevaarlijke) kansen. Ook onze corners wilden niet helemaal lukken. Uiteindelijk trok Amsterdam aan het langste eind en scoorden zij de 2-1 en later ook de 3-1. Niet viel later viel het eindsignaal.

Teleurgestelde gezichtjes liepen het veld af (en terecht), want de overwinning was zo dichtbij. Ondanks dat Len ook baalde, was hij ook wel trots. Vic heeft goed en sterk hockey laten zien. Het gaat bij ons niet meer om de grote dingen (press, opbouw, etc.), maar het verschil zit hem meer in de details.

Kansen afmaken, corners scoren, afstraffen wanneer nodig - dit zijn dingen waar we als team de komende periode op gaan focussen. De fundamenten staan er, het wordt nu tijd om dit tot in de details door te voeren.

Er staan nog twee mooie potjes op het programma: tegen KZ en HGC. Beide ploegen die wij, al helemaal met het hockey dat we zondag hebben neergezet, gewoon moeten kunnen verslaan. Nog even knallen en dan zit de eerste periode er alweer op. We hebben jullie steun & support dan ook hard nodig, dus bij dezen: tot zondag!