header foto header foto
Terug
4-3-2022

Victoria & Oekraïne

Zoals velen is ook het bestuur geschokt over de gebeurtenissen in Oekraïne. Nederland wordt geconfronteerd met veel vluchtelingen als gevolg van de oorlog. Juist in een stad als Rotterdam - waar de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog nog dagelijks zichtbaar zijn -  zijn wij het aan onze stand verplicht om nu hulp te bieden. 
Daarom hebben de besturen van Hockey-, Tennis- en Squashvereniging Victoria besloten om actief onze accomodatie ter beschikking te stellen voor de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. Met ons complex kunnen we invulling geven aan de oproep van de gemeente Rotterdam voor opvang. Een verwarmde hockeyhal, voldoende sanitaire voorzieningen en een professionele keuken maken ons complex een geschikte locatie voor de opvang. Bijkomend aspect: de vluchtelingen kunnen overdag sporten. Al deze elementen maakt dat Victoria juist opvang kan bieden aan gezinnen. 

Vandaag heeft het bestuur de locatie aangemeld bij de gemeente Rotterdam. Of en hoe er gebruik wordt gemaakt van dit aanbod, zal de komende dagen blijken. 

De besturen zijn ervan overtuigd dat we de opvang kunnen combineren met het continueren van de verschillende sporten (training en competitie). Wanneer er meer bekend is, zullen we jullie nader informeren. 
Nieuws afbeelding