header foto header foto
Terug
26-8-2022

Victoria Sportcomplex rookvrij

Vooruitlopend op de wettelijke invoering door de Gemeente Rotterdam zijn alle besturen bij Victoria een groot voorstander van een rookvrije omgeving. Veel van onze jeugdleden brengen een groot deel van hun tijd door op Victoria. Als men anderen ziet roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Met een rookvrij Victoria sportterrein geven we het goede voorbeeld. 

Een geheel rookvrij Victoria sportterrein houdt in dat:

  • de binnenruimten helemaal rookvrij zijn;
  • het gehele buitenterrein rookvrij is: de entree en alle ruimte binnen de hekken of andere begrenzing van de sportvereniging zoals de velden, langs de lijn, het terras en de tribune. 
  • er een verbod geldt op het gebruik van e-sigaretten en nieuwe tabaksproducten (zoals verhitte tabak);
  • er een structureel rookvrijbeleid is en dat voor iedereen geldt: leden, vrijwilligers, medewerkers én bezoekers. We verwachten dat al onze leden en bezoekers meewerken om onze sportaccommodatie vanaf nu geheel rookvrij te maken.

 

De bestuurders en commissie leden van onze sportverenigingen hebben afgesproken dat ook zij toezicht gaan houden op het rookvrij houden van onze accommodatie. Wij zullen op het park op veel plekken de bekende "Rookvrije generatieā€ slogan promoten.

Het SV Bestuur.

Nieuws afbeelding