Victoria & corona

Vanaf 25 september juni gelden bij HV Victoria de volgende regels rondom corona

Vanaf zaterdag 25 september wordt een aantal landelijke maatregelen versoepeld dan wel aangepast. Zo wordt de 1,5 meter afstand als verplichting losgelaten, is aangegeven dat publiek bij professionele wedstrijden een coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen en kunnen mensen van horecalocaties gebruik maken indien ze hun coronatoegangsbewijs laten zien.

Uitzonderingen horeca en sport
Voor de sport geldt een aantal uitzonderingen op de regels voor de horec. NOC*NSF heeft deze opgenomen in het Protocol Verantwoord Sporten. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca duidelijk af te scheiden van de rest van de ruimte, bijvoorbeeld met een lint, tape of een plantenbak, zodat de rest van de sportkantine gebruikt kan blijven worden zonder het coronatoegangsbewijs te hoeven tonen.

Wanneer is een coronatoegangsbewijs nodig?
Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca.

Wanneer is er geen coronatoegangsbewijs nodig?
Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken.
Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horecagedeelte.

Professionele sportwedstrijden
Alleen de competitiewedstrijden in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren worden in dit geval als professionele wedstrijden aangemerkt. Voor een bezoek aan deze wedstrijden moet je een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

Vragen?
Check dan eerst de veelgestelde vragen op onze site en/of het Algemeen Sportprotocol. Mocht jouw vraag en antwoord er niet tussen staan, dan kun je contact opnemen met de KNHB. Voor competitie gerelateerde vragen mail je naar [email protected]