header foto header foto
Terug
23-5-2022

Victorianen, bedankt!

Beste spelers en speelsters, beste ouders, beste Victorianen,

Toen ik in 2011 voor het eerst de bestuurskamer van Victoria binnenkwam voor een gesprek met Boudewijn van Eijck en Ivo Lisonne, had ik nooit gedacht dat ik na 10 (bijna 11) jaar dit bericht zou gaan schrijven. Als geboren en getogen Schiedammer, hockey geleerd op SHCC Spirit, was de overgang naar het Kralingse Victoria best een flinke stap. Het was absoluut de beste keuze die ik in mijn hockeycarrière heb kunnen maken! 

In de jaren dat ik nu actief ben op Victoria heb ik veel meegemaakt, enorme hoogtepunten en maar sporadisch dieptepunten. Niet alleen de landstitels met JC1 en JB1, niet alleen het kampioenschap met Heren 1 en niet alleen de playoffs naar de HK met Dames 1 maar boven alles het contact met de jeugdspelers en de warme vriendschappen die ik heb gesloten op deze club. Niets is mooier als trainer/coach/TD om kinderen op te zien groeien van spring-in-het-veld-D1er tot een volwassen lid van Dames 1 of Heren 1, daar van een onderdeel mogen zijn is waarom ik dit bijna 20 jaar heb willen doen. Ik ben trots op de spelers die als Victoriaan in een Nederlands jeugdelftal hebben gespeeld, net als ik dat trots ben op de spelers die een andere weg hebben gekozen en succesvol zijn geworden op welk ander onderdeel van hun leven. Zoetsappig klinkt dat wel, maar tenslotte is Victoria meer dan alleen de sportvereniging. Victoria is een onderdeel van thuis, van je leven, van de keuzes die je maakt en van de keuzes die je vormen. Kinderen die mijn advies en hulp vroegen in het maken van deze keuzes, of in het bepalen van een route, maakten een belangrijk onderdeel uit van het TD-schap. Want ook daar, vergis je niet, is meer voor nodig dan alleen de hockey inhoudelijke kennis. 

Niet altijd zijn dat leuke momenten, je moet ook spelers en speelsters teleurstellen. Neem van mij aan, dat raakt je elke keer. Het is een onderdeel van de top jeugdopleiding die wij graag willen nastreven, zolang wij altijd maar kunnen blijven zeggen: We hebben plezier om te presteren en we presteren met plezier. 

Gedurende al deze jaren heb ik honderden Victorianen voorbij zien komen, als jeugdlid, senior, commissieleden, stafleden en uiteraard alle spelers en speelsters die ik zelf heb mogen coachen. Ik wil jullie het liefst allemaal persoonlijk bedanken voor de dingen die ik heb mogen leren van jullie, dat is wat lastig. Daarom maar op deze manier: heel veel dank! 

Het is tijd voor een nieuwe stap, ik ga daarom stoppen bij de HV Victoria als Technisch Directeur, TC lid en als vaste trainer van de jeugd. Ook stop ik als trainer/coach van senioren-elftallen – een bijzondere lastige stap na 16 jaar elke zondag actief te zijn geweest op de velden. Weg van de vereniging ben ik niet, want in mijn nieuwe functie van assistent bedrijfsmanager van de SV Victoria zullen jullie mij nog vaak genoeg zien en tegenkomen. Naast de sport heb ik altijd een passie gehad voor horeca, iets waar ik in mijn nieuwe baan van kan profiteren. Ik kijk er naar uit om samen met alle andere personeelsleden van SV Victoria elke sporter op ons complex te laten glimlachen, plezier te laten hebben in zijn of haar sport en vooral erna gezelligheid te laten vinden! 

De sterke basis die Victoria de afgelopen jaren heeft opgebouwd met haar TOP jeugdopleiding gaat de komende jaren uiteraard worden uitgebouwd. De TC heeft inmiddels Toine Dekker aangesteld als een van de nieuwe verantwoordelijke voor het TC beleid. Ik wens Toine uiteraard heel veel succes en ook plezier toe in zijn nieuwe functie! De TC is nu heel druk bezig om weer alle teams en trainers/coaches samen te stellen, een taak die erg belangrijk is en zeer nauwkeurig uitgevoerd wordt. Samen met de TC is daar alle vertrouwen in dat in het seizoen 2022-2023 we weer kunnen genieten van heel mooi en verzorgd jeugd hockey!

Mijn passie voor de hockeysport is natuurlijk niet verdwenen, dus ik zal zeker nog langs de lijn te vinden zijn als supporter. Uiteraard hebben we nog een mooie toetjes op komst bij de topjeugd, waar ik naar uitkijk! Ik hoop jullie daar ook massaal langs de lijn te zien, dat verdienen onze jeugdige talenten!

Met Victoriaanse en sportieve groet,

Eelko van Roon


Nieuws afbeelding