header foto header foto
Terug
22-5-2023

JO18-1 plaatst zich voor de play-offs

Met een knappe 4-2 overwinning op Voordaan heeft JO18-1 zich afgelopen weekend voor de play-offs van het Nederlands kampioenschap geplaatst. Het team onder leiding van coach Frederic Coppelmans en assistent-coach Willem Biezemans bleef het hele seizoen ongeslagen.

"Hard works pays off”, zegt coach Coppelmans in een reactie. "De jongens werken hard en hebben vanaf het begin uitgesproken de play-offs te willen halen.” Ook aanvoerder Diederik Tavenier ziet het behalen van de play-offs als een terechte beloning van hun harde werk. "Elke maandag shuttles rennen heeft duidelijk uitbetaald. Maar we zijn natuurlijk nog niet klaar, we willen de hoofdprijs.”

Volgens coach Coppelmans zou die wens best wel eens in vervulling kunnen gaan. "Ik denk dat ze dit jaar een heel grote kans maken om landskampioen te worden. Deze groep is hockeyend super ver en individueel zijn er heel veel kwaliteiten. We zagen door het jaar heen veel groei en de jongens ontwikkelen zich bij JO18-1, Heren 1 en Heren 2 enorm. Er zijn weinig teams die van ons kunnen winnen.”

Ongekende drive

De vraag is wat dit jongensteam zo onoverwinnelijk maakt. "De drive van dit team is ongekend en het groepsbelang is heel groot", zegt Coppelmans. "Iedereen gelooft in hetzelfde doel en wil er het maximale uithalen. Die drive en wilskracht is ons grootste wapen. Het vechten voor elkaar en het opvangen als iemand anders een gaatje laat vallen, dat maakt ons zo goed op het moment.” Ook helpt het dat de jongens het goed met elkaar kunnen vinden. "Ook buiten het veld is de klik ook ontzettend groot en mega gezellig.”

Volgens Diederik is JO18-1 zo ver gekomen omdat het een echt team is. "We werken hard voor elkaar, doen alles als een team. Druk geven, verdedigen, aanvallen. Dit, plus de individuele klasse van elke speler was het recept voor dit geweldige seizoen.” Ook voor de coaches heeft hij een pluim: "Het helpt ook natuurlijk dat Fred en Willem het spel super begrijpen en ons als spelers ook snappen. Zo hebben ze iedereen in zijn kwaliteiten laten spelen.”

Genieten

Beiden zien de playoffs dan ook met vertrouwen tegemoet. "Wij gaan ons voorbereiden door niet zo heel veel anders te doen. Lekker veel oefenen op shootouts en lekker hard trainen en bovenal genieten van de kans en het feit dat je bij de beste vier van Nederland hoort”, zegt Diederik. "Ik ga niet zeggen dat we de schaal al binnen hebben zoals Feyenoord, maar de kans is zeker aanwezig. Je bent niet voor niets ongeslagen.”

Voor wie wil komen aanmoedigen hierbij de speeldata: Zaterdag 10 juni is de eerste wedstrijd uit. De locatie is nog niet bekend omdat nog niet duidelijk is wie de tegenstander wordt. Op 17 juni spelen ze thuis op Victoria en 18 juni eventueel ook. De finale is 24 juni op HCR.

Nieuws afbeelding